Hoe kan ik mijn resultaat opslaan?

Wanneer u een account heeft aangemaakt, blijft het resultaat voor u zichtbaar en wordt het automatisch bewaard. Wanneer u de vragenlijst invult zonder een account aan te maken en u verlaat de website, dan zijn de gegevens verloren.

U kunt de antwoorden op de vragen en/of uw resultaat altijd op een later moment aanpassen wanneer u ingelogd bent.

Hoe lees ik het resultaat?

Het resultaat van de ingevulde vragenlijsten komt tevoorschijn in de groene bollen op de Resultaatpagina. Hoe meer punten u scoort in de vragenlijst, hoe verder de bol gevuld zal zijn. Een volle bol betekent dus dat u al veel activiteiten onderneemt binnen dit thema.

Let op: het lijkt misschien dat u als ondernemer bij elk thema moet streven naar een compleet gevulde bol. Dat is echter niet het geval. De bol geeft een feitelijke hoeveelheid activiteiten (binnen een thema) op een bedrijf weer. Het aantal activiteiten is natuurlijk afhankelijk van de bedrijfssituatie en ondernemerskeuzen die gemaakt worden.

Hoe kan ik een tekst invoegen op mijn Resultaatpagina?

Aan de linkerkant van de Resultaatpagina staan vakken waar u tekst in kunt voegen. Omschrijf per thema kort wat u als ondernemer/bedrijf doet. Klik op 'sla uw tekst op' wanneer de tekst klaar is.

Hoe kan ik een foto uploaden op mijn Resultaatpagina?

Klik op de 'Browse'-button in één van de beeldvakken op de Resultaatpagina. Selecteer een foto op uw computer en klik daarna op 'upload uw foto'.

Selecteer een foto die (een deel van) het verhaal vertelt van het betreffendethema . Laat bijvoorbeeld een foto van een open dag zien bij het thema ‘Toegankelijkheid bedrijf’.

Liggende foto's passen het beste in het format van de Verbindingsmaatlat.

Gebruik eigen of rechtenvrije foto's op uw Resultaatpagina.

Hoe kan ik het resultaat gebruiken?

Wanneer u uw resultaat van de Verbindingsmaatlat compleet gemaakt heeft, is er een aantal opties om dit te gebruiken:

  • Deel het resultaat via Facebook en/of Twitter met uw achterban. Hierdoor laat u zien dat de verbinding met de omgeving een belangrijk onderdeel is van uw bedrijf.
  • Download het resultaat als pdf-document. Deze kunt u bijvoorbeeld meenemen naar een gesprek waarbij u uw bedrijf wilt introduceren. Met behulp van dit document kunt u stapsgewijs laten zien welke activiteiten u hebt op uw bedrijf en waar deze activiteiten aan bijdragen.
  • Download het resultaat als onderdeel van een bedrijfsplan. Hierbij wordt het resultaat van de Verbindingsmaatlat verwerkt in een format van een bedrijfsplan. U vindt in dit format ook tips over hoe u het bedrijfsplan verder in kunt vullen. Het hoofdstuk met de verbindingsmaatlat is de sociale paragraaf van het bedrijfsplan.
Hoe wordt resultaat zichtbaar bij delen via sociale media?

Het resultaat van de Verbindingsmaatlat kunt u via Facebook en/of Twitter delen met uw vrienden en volgers. Op beide platformen wordt een link aangemaakt die doorverwijst naar een unieke pagina met uw bedrijfsresultaat op de website van de Verbindingsmaatlat. Natuurlijk zijn daar de knoppen om tekst en foto's in te voegen niet zichtbaar, die zijn alleen zichtbaar als u inlogt op de website.

Kan ik mijn score vergelijken met een andere?

Het is via deze website niet mogelijk uw score te vergelijken met die van collega's.

Een mogelijkheid is natuurlijk wel om de maatlat gelijktijdig met een groep ondernemers (buren, studiegroep) in te vullen en de resultaten met elkaar te vergelijken.

Wat kan ik doen om mijn score te verbeteren?

Laat u inspireren door de vragen en de tips die in de Verbindingsmaatlat staan weergegeven.

Hoe is de verbindingsmaatlat tot stand gekomen?

De Verbindingsmaatlat is ontwikkeld binnen het kader van het Publiek Private Samenwerking onderzoeksprogramma Multifunctionele Landbouw en Natuurondernemen. In deze PPS werken kenniswerkers en ondernemers samen om de sector te versterken.

Mijn vraag staat er niet bij...

U kunt uw vraag stellen via een e-mail (daniel.dejong@wur.nl). Uw vraag zal beantwoord worden en mogelijk ook bij de veel gestelde vragen geplaatst worden.